Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Milák Kristóf valóra váltotta az álmát, kardozóink bronzérmesek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyar olimpiai bajnoki cím 200 m pillangóúszásban

Ha volt, amit előre le lehetett írni, akkor az ez a mondat. Milák Kristóf az olimpia előtt és alatt olyan magabiztos és tökéletes versenyzésekkel rukkolt elő, hogy egyetlen másodpercig nem volt kérdés, hogy sikerül-e. Csak az volt a kérdés, hogy a nyomást az adott 2 percben is megfelelően tudja-e kezeni.

Aztán kiderült, hogy nem volt kérdés az sem. Az első 100 métert ugyan a másodikhelyről kezdte, de ami azután jött azt rajta kívül senki, de senki nem tudja a medencében. Imponáló versenyzéssel fölényeen, új olimpiai rekorddal nyerte a tokiói finálét.

És aztán rezzenéstelen arccal tudomásul vette, hogy megvan.

Nem rendezett látványos ünneplést, hanem csendben, egy kis mosolyt megengedve tudomásul vette, hogy az álmai valóra váltak.

A döntő másik magyar versenyzője is majdnem odaért a dobogóra. Az utolsó ötvenen jött, mint a távirat, egy pillanatra még a harmadik helyen tűnt fel, de a benyúlása a olasz ellenfelének jobban jött ki, így ariói bronz után most negyedik lett Kenderesi Tamás.

A dobogón már azért mosolyog az új olimpiai bajnok. Ez a magyar csapat második aranya, és harmadik érme Japánban. 


Hosszú Katinkának sajnos nem sikerült jól a mai napja, elmaradva a két nappal ezelőtt úszott selejtezős idejétől a hetedik helyen zárt. Japáné lett ez az arany is, ahogy a 400 vegyesen is Ohasi Jui nyert.

Kapás Boglárka a második lett elődöntős futamában a 200 pillangón a tokiói olimpián, ezzel a harmadik legjobb idővel bejutott a holnapi döntőbe. Németh Nándor is döntőzik 100 gyorson, hetedikként kvalifikált a fináléba. Megint érdemes lesz korán kelni 🙂 


A kard csapat az USA legyőzése után sajnos 45-43-ra kikapott Olaszorzágtól, így a bronzmérkőzésen lép pástra a német válogatott ellen. Ezen láthatóan sikerült rendezni a sorokat, Gémesi Csanád váltotta Decsi Tamást az utolsó meccsen. A bronzmeccs elején nagyon magabiztosan vívtak a magyarok, az utolsó asszóban azonban Szilágyi egy rendkívül nehéz asszót 14-6-ra ugyan elveszített, de az előny így is megmaradt, így megvan a bronzérem a magyar férfi kardcsapatnak! 

Tóth Krisztián a judo 90 kg-os mezőnyben két győzelemnél tartott és a házigazda japánok versenyzőjén is már túljutott, amikor az elődöntőbe jutásért német ellenfele megállította, így a vígaszágra került. 

A vigaszágon a 2013-as holland világbajnokot Noel Van T Endet egy válldobással győzte le

 

Tóth Krisztián bronzérmet nyert a 90 kilogrammosok között szerdán a tokiói olimpia cselgáncstornáján.

Az MTK versenyzője a harmadik helyért kiírt mérkőzésen az orosz Mihail Igolnyikovval szállt szembe, és a hosszabbítás negyedik percében kapott vazaarival nyert.
A 27 éves Tóth a magyar dzsúdósport tizedik érmét – a hatodik bronzot – szerezte ötkarikás játékokon.

 


Szenzáció a medencében. Tizenhárom év után kapott ki a címvédő. Magyarország – USA 10-9 – ezzel megnyílt az út a magyar csoportelsőség felé.

A további mai program:

  • Vitorlázás finn, 3. és 4. futam, Berecz Zsombor és 5.15: RS:X, 7–9. futam, Cholnoky Sára
  • Íjászat Férfi egyéni, 1. forduló 11.49: Balogh Mátyás–Kim Vu Dzsin (dél-koreai)