Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Ne ítélj a kor alapján! Önzetlenül segít a 17 éves fiú

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jó példa lehet mindenki számára egy 17 éves fiatal. Licitre bocsátotta ugyanis 3 éve növesztett haját, hogy ezzel segítsen olyanon, akinek szüksége van rá.

Az ötlet onnan indult, hogy 12-13 évesen teljesen levágatta a haját. Elmondása szerint addig mindig hosszabb volt, mert azt érezte, hogy meg van a választás szabadsága, hiszen bármikor lehet rövidebb.

„Pár nap múlva már megbántam, hogy levágattam, viszont sehogyan sem tudtam rajta változtatni. Így várnom kellett míg megnő. Akkor megfordult a fejemben, hogy milyen szerencsés vagyok abból a szempontból, hogy nekem csak várnom kell, úgyis meg fog nőni. Ekkor egy YouTube-er, akit néztem, levágatta a haját, amit kifejezetten ebből a célból növesztett. Én is eldöntöttem, hogy megnövesztem és adományba fogom adni.” – mondta el Hocsák Balázs.

 

Kitartásból nincs hiány

Ez egyébként már második nekifutása, ugyanis négy éve próbálkozott már a hajnövesztéssel, de túl rövid volt mikor levágatta, így nekifutott újra. Ennek már három éve, azóta pedig kitartóan növesztette és ápolta a haját.

 

Először nem értik miért teszed, majd tisztelnek érte

Az út során persze voltak nehézségek, ezekről is mesélt Balázs:

„Az eleje a legnehezebb. Amikor először meglátszik, hogy vagy nem akarok fodrászhoz menni, vagy növesztem. Mondják, hogy "Vágasd már le!" vagy "Miért nem vágod le?" Iskolában kicsit lekezelően, míg otthon csak szimpla kérdésként, de akkor is könnyen el tudnak bizonytalanítani. Tudtam, hogy nekem pár évig "rossz", másnak az életét könnyítheti meg/tehetem kicsit boldogabbá.”
 

 

Forrás: Hocsák Balázs

Hogyan tovább?

„A levágott hajammal két féle lehetőség lehetséges. Aki "megnyeri" a licitet levágatja és felhasználja amire szeretné. Abban az esetben, ha a "nyertes" nem tudja, vagy nem akarja felhasználni, találtam egy részben magyar oldalt, ahol foglalkoznak kifejezetten adományhajakból parókakészítéssel beteg gyerekeknek.”

Bárhogy is alakul Balázs hajának ,,sorsa" mindenképp jár neki a pacsi és a tisztelet, hiszen a kitartásának köszönhetően segíthet olyannak, akinek talán az ő haja adja meg a kellő önbizalmat.