Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Nem vettek fel? A Széchenyin hatvannál is több képzés vár!

A hét végéig, augusztus 8-ig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A Széchenyi István Egyetemen államilag támogatott formában 29 szakon, köztük angol nyelvűeken is van módja továbbtanulni a felvételizőknek.

A Széchenyi István Egyetem szeptemberben induló képzéseire még nem késő jelentkezni azoknak, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 22-én zárult általános felvételi eljárásban, vagy idén nem is jelentkeztek a felsőoktatásba. A 2021-espótfelvételi keretei között ugyanis augusztus 8. éjfélig van lehetőség felvételizni az intézménybe.
 

A pótfelvételi eljárásban általában önköltséges képzések hirdethetők meg, de 2021-ben a miniszter engedélye alapján több képzési területen is lehetőség lesz állami ösztöndíjas képzésre jelentkezni, a győri Széchenyi István Egyetemen pótfelvételi eljárásban elérhető 61 képzésből 29 ilyen, melyek között több angol nyelvű szak is elérhető.

A Széchenyi István Egyetem színes képzési palettájából öt felsőoktatási szakképzési, két osztatlan, huszonkilenc alap- és huszonöt mesterképzési szak közül válogathatnak az érdeklődők, akiknek lehetőségük van jelentkezni a pótfelvételi eljárásban olyan színvonalas, állami ösztöndíjas képzésekre, mint a járműmérnöki, logisztikai mérnöki, gazdálkodási és menedzsment angol nyelvű alapszakok vagy az egészségügyi gondozás és prevenciós alapszak.

A fiatalokat többek között vonzó kollégiumi szolgáltatás, modern infrastruktúra, a Közép- Európában egyedülálló laborháttér várja a Széchenyi István Egyetemen.

A pótfelvételi eljárásban csakis egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére lehet jelentkezni (ugyanazon szak állami ösztöndíjas és önköltséges formája egynek számít) a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi rendszeren keresztül 2021. augusztus 8-án éjfélig. A ponthatárokat várhatóan augusztus 27-én hirdetik ki, ekkor dől el, kit vettek fel a pótfelvételiben az általa megjelölt képzésre. A 2021. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatára nem lehet alacsonyabb a 2021. július 22-én meghatározottnál. A ponthatár egyetlen képzés esetében sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál: alap- és osztatlan képzés esetén 280, felsőfokú szakképzés esetén 240, mesterképzés esetén pedig 50 pontnál.

A felvett jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően felsőoktatási intézményüktől kapják meg augusztus 31-ig.