Kezdőlap OXYGEN MARKETING Oxygen Promóció

Oxygen reggeli: Birsalmás kalács az Arrabona Cafe közreműködésével

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már elindult a hét! Úgy döntöttünk, megédesítjük egy kicsit a szürke reggeleket, és ma egy olyan különleges, színes és ínycsiklandó reggelit mutatunk, amely garantáltan pozitívan tölti fel a napot! Birsalmás kalács sült kacsamájjal és szarvas gombával! Sales managerünk, Hudecz Attila kedvencének receptjét itt olvashatják! Birsalmás kalács sült kacsamájjal és szarvas gombával Hozzávalók: kalácshoz: -liszt (bl 55) 30dkg -só 3g -tej 2dl -élesztő 3dkg -vaj 3dkg – tojás 1 db -porcukor 20g A tejnek a felébe felfuttatjuk az élesztőt. Egy keverő tálba szitáljuk bele a lisztet, utána tegyük hozzá a többi hozzávalót. Dagasszuk 2-3 percig. Lisztezzük be a tetejét és langyos helyen 40 percig  kelesszük .Miután megkelt 3 részre bontjuk és befonjuk. Letakarjuk és további 40 percig kelesztjük. Megkenjük tojás sárgájával és előmelegített sütőbe180 c fokon 20 percig sütjuk. Többi hozzávaló: – kacsamáj 10dkg – birsalma 2 db – cukor.10dkg – lime 1db – egész fahéj 1db – szarvasgomba 2g -gránátalma(díszíteni) Elkészítés: A birsalmát meghámozzuk és megfőzzük cukros ,fahéjas,lime-os vízbe. Leturmixoljuk és átszűrjük.A kalácsot felvágjuk és megpirítjuk vajon. Megkenjük a birsalma pürével. A kacsamájat megsütjük serpenyőben és a kalácsokra rakjuk. A májakra pedig a szarvasgomba szeleteket helyezünk .Gránátalmával vagy bármilyen gyümölccsel díszítsük. (x)