Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Sorsoltak a kézilabda BL-ben.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Ferencváros a Szikora Melindát foglalkoztató német bajnok Bietigheimmel, a Győri Audi ETO pedig Korsós Dorina csapatával, a román bajnok Rapid Bucuresti-tel is azonos csoportba került a női kézilabda Bajnokok Ligája pénteki sorsolásán. A férfiaknál a Szeged a címvédő Barcelonával került egy csoportba.

A Bécsben megtartott sorsoláson kiderült, hogy a női mezőnyben norvég, dán, francia és román ellenféllel mindkét magyar együttes találkozik. A címvédő norvég Vipers Kristiansand az FTC csoportjába került, így a magyar fővárosba visszatért Tomori Zsuzsanna pályára léphet előző idénybeli csapattársai ellen is.
Az első fordulót szeptember 10-11-én rendezik, a mérkőzéseket minden esetben szombaton és vasárnap játsszák.
A csoportok első hat helyezettje jut tovább, az első kettő közvetlenül a negyeddöntőbe, a harmadik, a negyedik, az ötödik és a hatodik pedig a rájátszás első körébe.
Az ukrajnai háború miatt az orosz Rosztov-Don és a CSZKA Moszkva nem indulhat az európai kupaporondon.
A négyes döntőt jövőre is a budapesti MVM Dome-ban rendezik.

A csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria, Vipers Kristiansand (norvég), Odense HB (dán), Brest Bretagne (francia), CSM Bucuresti (román), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), SG BBM Bietigheim (német), DHK Banik Most (cseh)

B csoport:

Győri Audi ETO KC, Storhamar HE (norvég), Metz HB (francia), Team Esbjerg (dán), Buducnost Podgorica (montenegrói), Rapid Bucuresti (román), Lokomotiva Zagreb (horvát), Kastamonu Belediye GSK (török)

 

A férfiaknál az első fordulót szeptember 14-15-én rendezik, a mérkőzéseket minden esetben szerdán és csütörtökön játsszák.
A csoportok első hat helyezettje jut tovább, az első és a második közvetlenül a negyeddöntőbe, a harmadik, negyedik, ötödik és hatodik pedig a rájátszás első fordulójába.

A csoport:

Telekom Veszprém, Paris Saint-Germain (francia), SC Magdeburg (német), GOG Gudme (dán), Porto (portugál), Orlen Wisla Plock (lengyel), Dinamo Bucuresti (román), PPD Zagreb (horvát)

B csoport:

Pick Szeged, Barcelona (spanyol), Lomza Industria Kielce (lengyel), HBC Nantes (francia), THW Kiel (német), RK Celje PL (szlovén), Aalborg HB (dán), Elverum HB (norvég)