Kezdőlap KIEMELT

Szembe ment a forgalommal, baleset lett a vége

Vádat emeltek az ellen a 80 éves férfi ellen, aki rossz irányból hajtott fel az M85-ös autóútra és a végén balesetet okozott.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 80 éves férfi 2021 júniusában párjával utazott autójukban, mikor az M85-ös autóút nagycenki felhajtójánál, a sofőt figyelmetlensége miatt a Sopron felé vezető útra rossz irányból hajtott fel, és a forgalommal szemben kezdett közlekedni.

A férfi  5 percet haladt a forgalommal szemben, ez alatt közel 7 km-t tett meg, mikor vele szemben közlekedett egy tehergépjármű, valamint a tehergépkocsit szabályosan előző személyautó. A személygépkocsit vezető sértettnek már nem volt lehetősége a vele szemben haladó autót elkerülni, érintőlegesen ütközött a vádlott járművével, a szalagkorlátnak csapódott, majd még az előzött teherautó oldalának is nekiütközött.

A balesetben a vétkes autóban nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, míg a szabályosan közlekedő jármű vezetője súlyosan megsérült.

A férfi ellen az ügyészség közúti baleset okozása miatt emelt vádat. Vele szemben egy évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy tiltsák el a járművezetéstől.