Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a győri kórházban

Október 23-tól az egészségügyi intézményben fekvő betegek számára az elengedhetetlenül fontos családi küldeményeket naponta 15 és 17 óra között az „A1”, az „A2”, illetve a Magyar utcai („E” épület) portán veszik át.

A kórház közleménye azt írja, amennyiben a beteg állapota lehetővé teszi, úgy elsődlegesen magával a beteggel kell telefonon keresztül kapcsolatot tartani a hozzátartozónak. Amennyiben a beteggel nem tudja felvenni a hozzátartozó a kapcsolatot, a kezelőorvos nyújt felvilágosítást naponta 14:00 és 15:00 óra között. 

Továbbra is biztosított a kapcsolattartás a látogatónak a járvány- vagy veszélyhelyzeti szabályokra történő kioktatása mellett ezekben az esetekben. 

  • súlyos állapotú, végstádiumú betegek mellett tartózkodhat az általuk előzetesen megjelölt személy, ennek hiányában közeli hozzátartozójuk által megjelölt személy,
  • kiskorú beteg mellett egyik szülője, törvényes képviselője, illetve az általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy tartózkodhat,
  • a szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen,
  • értelmi fogyatékossággal élő beteg esetén szülője, törvényes képviselője, illetőleg az általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy mellette tartózkodhat.

A látogatási tilalom nem érinti a járóbeteg-ellátásra érkezők belépését.