Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Tizenöt megyei önkéntes egyesület kap támogatást

Mintegy 4 millió forint támogatást érkezik tizenöt, Győr-Moson-Sopron megyében működő önkéntes mentőszervezethet – derült ki a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményéből. 

Mint írják, az önkéntes mentőszervezetek támogatásának a célja mindig is a települések önvédelmi képességének növelése volt. A szervezetek bevonásával emelkedik azoknak a létszáma, akik helyben vállalhatnak szerepet a károk, különösen az egyre gyakrabban előforduló viharok okozta károk felszámolásában és a helyreállítási munkálatokban. Jelenleg országosan több mint húszezer önkéntes áll beavatkozásra készen az emberek biztonsága érdekében.

Az önkéntes csoportok megalakítását és működésük szervezett kereteinek megteremtését tíz évvel ezelőtt kezdeményezte a katasztrófavédelem. A központi, majd a területi rendeltetésű mentőszervezetek megalakítása és minősítése után a járási és települési szintű szervezeteket hívták életre. Ezek a csapatok ma már jól kiegészítik a hivatásos katasztrófavédelmi egységek munkáját, képesek hatékonyan, a hivatásosok irányításával működni.