Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Tört-zúzott a három fiatal a gyermekotthonukban

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt három fiú ellen kilenc bűncselekmény miatt, melyeket a gyermekotthonuk és az ott dolgozó nevelők ellen követtek el. Egy esetben ugyancsak a nevelőotthonban élő, nevelésbe vett társuk volt a bántalmazás elszenvedője.

A jelenleg 18, 16 és 14 éves fiúk, akik testvérek 2021 márciusától szeptemberéig számos alkalommal szidalmazták, becsmérelték nevelőiket, rendszeresen megöléssel fenyegették őket. Emellett volt, hogy cipőkkel dobálták az éppen szolgálatban lévő nevelőt, 20 cm pengehosszúságú kést, falécet, karót dobtak a nevelőhöz, 30 cm hosszúságú üvegdarabot dobtak egy másik pedagógushoz, kávét borítottak a nevelőre, megütötték, kaviccsal dobálták a pedagógust, felmosóvizet öntöttek egyszerre két nevelőre is. 

A nevelőotthonoknak is több százezer forintos kára keletkezett továbbá azáltal, hogy a fiúk több alkalommal törtek-zúztak, tokostól kitépték az ablakot, szekrényeket, ajtókat, ablakokat rongáltak meg, a konyhaszekrény ajtaját kinyitva abból csészéket és poharakat vagdostak a földhöz.

A fiatalkorú gyermekek jelenleg letartóztatás alatt állnak. Az ügyészség őket több rendbeli, minősített közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, zaklatás vétségével, több rendbeli becsületsértés vétségével, több rendbeli rongálás vétségével, könnyű testi sértés vétségével vádolja. Velük szemben az ügyészség javítóintézeti nevelés kiszabására tett indítványt.