Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Tóth Anna szenzációs futással bronzérmes az U20-as VB-n!

Az utolsó, szombati napra maradt a magyar csapat legjobb eredménye a kolumbiai Caliban megrendezett U20-as világbajnokságon: Tóth Anna új korosztályos magyar csúccsal bronzérmes lett 100 méteres gátfutásban.

 A DVTK fiatal tehetsége végig remekül szerepelt az U20-as vb-n.  Előbb csütörtökön az előfutamban még óriásit mentve is könnyedén jutott tovább a másnapi elődöntőbe, majd ott 13.16 másodpercre javította a június végi korosztályos magyar csúcsát, amivel a 3. legjobb idővel biztosította a helyét a fináléban.

 Tigyi József tanítványa a döntőben aztán még a pénteki idejét is túlszárnyalta! A két jamaicai, a végül 12.77-es versenycsúccsal első Kerrica Hill és a 12.87-tel szintén élete legjobbját elérő Alexis James között futva is szépen helyt állt. Sőt, kereken 13.00 másodpercre faragta az U20-as magyar rekordot, aminek köszönhetően 2021 után ismét bronzéremmel térhet haza a junior vb-ről.

Tóth Anna harmadik helye mellett számos döntős helyezésnek örülhettünk az elmúlt hat napban. Kövér Fanni gerelyhajításban, Viszkeleti Villő kalapácsvetésben, Guth Mátyás magasugrásban lett 5. helyezett, Varga Gréta 8. helyen ért célba 3000 m akadályon, Csatári Jázmin a 9. helyen zárta a kalapácsvetést, Herczeg György 10. lett gerelyhajításban, Csekő Miklós kalapácsvetésben, Bánovics József rúdugrásban végzett a 11. pozícióban – számolt be róla az atletika.hu