Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pénteken Bécsben tartotta tisztújító kongresszusát az Európai Cselgáncs Szövetség (EJU), amelynek tagsága Tóth Lászlót választotta elnöknek.

A magyar sportvezető a szervezet tizedik elnöke lett. A magyar szövetség tájékoztatása szerint az 51 tagálam közül 49 képviseltette magát az eseményen, amelyen részt vett Marius Vizer, a nemzetközi szövetség elnöke is.

Tóth László negyvenkilenc szavazattal, közfelkiáltással lett az EJU új elnöke, a főtitkár az osztrák Martin Poiger, a főkincstárnok a máltai Envic Galea, a marketingért felelős általános alelnök a német Otto Kneitinger, a szakmai alelnök a horvát Hrvoje Lindi, a képzésért felelős alelnök pedig a svájci Sergei Aschwanden lett.

A magyar sportdiplomata beszédében kiemelte a hagyományok ápolását, megemlékezett az EJU korábbi elnökeiről és két tizedik danos mesteréről, majd hangsúlyozta, fontosnak tartja feleleveníteni az EJU alapszabályában megfogalmazott alapelveket.

A 62 esztendős Tóth László több mint 24 éve vezeti a Magyar Cselgáncs Szövetséget, 2002 óta volt az EJU főkincstárnoka, egyben a végrehajtó bizottság tagja. Sportolóként a Győri Dózsa, majd az Újpesti Dózsa versenyzőjeként kétszer szerzett felnőtt magyar bajnoki címet a 86 kilogrammos súlycsoportban, az 1985-ös, kobei Universiadén érte el legnagyobb sikerét, ahol az open kategóriában ötödik lett.