Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság

Tovább fejleszt az Audi Győrben

Az Audi Hungária Zrt. 3,8 milliárd forintból bővíti szerszámgyárát Győrben – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a beruházás keddi sajtótájékoztatóján.

Szijjártó Péter közölte, hogy a kormány 1,2 milliárdforinttal járul hozzá a fejlesztéshez, amely 700 munkahely megőrzését biztosítja.

Értékelése szerint a válság leküzdéséhez nagy mértékbenjárultak hozzá a Magyarországon működő német iparvállalatok, amelyek leépítéshelyett a kormányzati támogatásokat kihasználva új beruházásokba kezdtek.Különösen igaz ez az autóiparra, amely több mint 30 százalékkal részesedik amagyar ipari kibocsátásból, és 170 ezer munkahelyet tart fönn – tette hozzá.

A tárcavezető abban bízik, hogy Magyarország az autózás új korszakába érvemegerősítheti a vezető helyét a járműiparban, hiszen minden jelentős belföldigyártó fontos szerepet szán az itteni gyárának az elektromobilitásban. Az Audipéldául – emelte ki – elektromos motorokat készít Győrben, és olyantechnológiákat honosít meg, amelyekre a leginkább szükség van a gazdaságimegújuláshoz.

Szijjártó Péter szerint ma nem csupán több munkanélküli, de több beteg és többhalott is volna, ha qa kormány nem a magyar emberek és a magyar gazdaságérdekeit képviselné, hanem ideológiai kérdést csinált volna az oltásból.Keletről eddig majdnem 4 millió adag vakcina érkezett, és a szállítók ígéreteszerint a májusra tervezett 3,1 millió is megérkezik, méghozzá a vállalthatáridő előtt – tette hozzá.

Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke, megköszönve aberuházáshoz nyújtott kormányzati támogatást, közölte, hogy az építési munkákmár el is kezdődtek, és jövő nyárra véget érhetnek, így addigra a győriüzem gyártócsarnoka 3800 négyzetméterrel, logisztikai csarnoka 2500négyzetméterrel bővül. A központban karosszériagyártó berendezésekhezfejlesztenek szerszámokat, tavaly óta pedig karosszériaelemeket is gyártanak.