A versenyt hatalmas érdeklődés kíséri, évről évre egyre többen és egyre nagyobb kíváncsisággal várják az ünnepi tortát.
Új, kreatív ötleteket, magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak. Idén is rendkívül izgalmas kreációkkal neveztek a versenyzők az ország minden területéről.
Az első zsűrizési kör élőben, szakmai közönség előtt zajlott a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA kiállításon.
Érdekesség, hogy idén a mák, a meggy, a tokaji borok és a tejföl több versenyzőnél is favorit volt, több torta alapízeit is ezek képviselték.
Az idei döntős torták a következők:
• Huncut szilva herceg – Karikó Orsolya – Vanília & Gelarto, Nagykőrös
• Évszakok – Szívós Zita – Major Cukrászda, Budapest
• Hegyaljai mámor – Halász Zsuzsa – Kishalász Cukrászda, Szerencs
• Kék kötény kincse – Lakatos Pál – Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós
• Karmelita – Gyuris László – A Cappella Cukrászda, Szeged