Varázslatos osztálytalálkozó a Roxfortban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Jóbarátok Reunion után kaptunk egy újabb tökéletesen megszervezett osztálytalálkozót az HBO-tól. Ezúttal Roxfortba látogathatunk el.

Pontosan 20 év telt el azóta, hogy megjelent az első film a Harry Potter franchise-ban. A régi szereplők a közel másfél órás megemlékezésen melegséggel és humorral tekintenek vissza a Roxfortban töltött évekre.

Az újév első napján jelent meg a Visszatérés a Roxfortba című kissé klisés, túlcukrozott, ettől függetlenül kihagyhatatlan különkiadás, ahol összegyűltek a színészek, akik a varázslatos filmek forgatása miatt a fél életüket együtt töltötték. Azt, hogy ők egy nagy család a három főszereplő és a többi mellékszereplő is kiemeli, talán kicsit többször is, mint kéne.

J. K. Rowling, a regények írója hatalmas hatást gyakorolt a gyerekekre az elmúlt évtizedek alatt. Azt mindenképpen a javára írhatjuk, hogy olyan embereket is rávett az olvasásra, akiknek eszük ágában nem volt könyvet venni a kezükbe. A letehetetlen regények írója nem jelenik meg a találkozón. Azt, hogy miért nem, azt nem taglalják az alkotók. Mindössze néhány másodperc műsoridőt kap, de azokat a rövid jelenteket is régi felvételekből vágják be.

A színészek közül az idősebb korosztályt képviseli Robbie Coltrane, aki Hagrid megformálója, valamint a kulcsszerepeket játszó Gary Oldman, Ralph Fiennes, Jason Isaac, illetve Helena Bonham Carter is visszatér nosztalgiázni kicsit. Emellett a roxforti diáksereg is szép számmal képviselteti magát. Összességében, ha már egyszer rabul ejtett ez az elvarázsolt világ, akkor érdemes megnézned. Sőt, még az is lehet, hogy kedves támad egy Harry Potter maratoni hétvégéhez.