Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

Vereséggel ért véget az erdélyi túra

Bár az első harmadban már két góllal vezetett az ETO HC a Gyergyószentmiklós ellen az Erste Liga hétfői játéknapján, az erdélyi csapat azonban végül 4-2-es győzelmet aratott. A győriek így pont nélkül zárták erdélyi kiruccanásukat.

Az ETO HC három mérkőzést játszott az elmúlt napokban erdélyi csapatok ellen az Erste Ligában: először a Csíkszereda 3-2-re, a Brassó 6-1-re, míg a hétfő esti utolsó mérkőzésen a Gyergyó 4-2-re nyert úgy, hogy az első játékrész után még 2-0-ra vezettek a győriek.

A hazaiaknál Orban Brance két góllal és egy assziszttal vette ki a részét a feltámadásból.

Ladányi Balázs, vezetőedző, Győr: „Ugyanaz volt a forgatókönyv, mint a hazai meccsen, 2-0-ra megléptünk, aztán fordított a Gyergyó. Ami a legnagyobb változás, és aminek lehet örülni, hogy a Brassó ellen gyenge teljesítményünk után ilyen játékkal rukkoltunk elő. Tudtunk váltani, egy nap alatt rendbe tettük a fejeket, és megoldottuk, hogy nagyon sokáig meccsben voltunk. Buta hibákból kaptuk a gólt, de a Gyergyó megdolgozott érte, és megérdemelten nyert, hiszen több támadást, több helyzetet alakított ki. Két góllal nehéz ebben a csarnokban nyerni. Meg kell találni a módját, hogy a nagyobb csapatok ellen is több gólt szerezzünk. Fel kell emelni a fejünket, és menni tovább.”