Kezdőlap KÉK HÍREK

Visszanyalt a fagyi: őrizet is járt a valótlan bejelentésért

Kétszer is felültette a rendőröket egy nő, rövid időn belül azonban lebukott.

Először azzal hívta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy a győri Kossuth Lajos utca egyik házában bujkál egy lopás elkövetője, aki tőle egy nagy értékű asztalt tulajdonított el. Az egyenruhások azonnal a helyszínre siettek, ott azonban egy befalazott, elhagyatott ingatlant találtak, a tolvajnak nyoma sem volt. Nem sokkal később ismét befutott egy segélyhívás. Egy asszony azt állította, hogy a Stadion utca környékén egy nőt bántalmaznak, kalapáccsal és fejszékkel üldözik. Megszakadt a vonal, a rendőrök azonban kivonultak a helyszínre, ahol hamar kiderült, hogy ez a bejelentés is hamis volt.  

A járőrök nem hagyták annyiban a dolgot, és rövid időn belül rábukkantak a bejelentőre. Megtalálták nála azt a telefont is, amelyikről az 51 éves nő a rendőrséget hívta. Elfogták, és a Győri Rendőrkapitányságra vitték, ahol beismerte tettét. Az asszonyt őrizetbe vették, és szabálysértési eljárást indítottak ellene.  

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy a 112-es segélyhívó számok rendeltetéstől eltérő használata és a valótlan bejelentés is szabálysértésnek minősül és pénzbírság megfizetését vonhatja maga után. Az indokolatlan hívások túlterhelhetik a rendszert, veszélybe sodorva azoknak az életét, akik valóban a rendőrség, mentőszolgálat vagy a katasztrófavédelem segítségére szorulnak.

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com