Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

„Tanár nélkül nincs jövő!” Tüntető diákok foglalták el a Kossuth hidat Győrben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A megmozdulást a Diákok a Tanárokért mozgalom győri csoportja szervezte, a demonstrációhoz több százan csatlakoztak.

Én nem így képzeltem el a rendet. Tanár nélkül nincs jövő. Ki fog tanítani? Egyebek mellet ezek a mondatok szerepeltek azokon a transzparenseken, amelyeket a magasba tartva, illetve jelmondatokat skandálva vonultak fel a résztvevők. 

A cél az volt, hogy felhívják a figyelmet a pedagógusokkal szemben elkövetett igazságtalanságokra – közölték a szervezők. Mint fogalmaztak, rá szeretnének világítani a tanárok megélhetési problémáira és az oktatási rendszer szemük láttára történő leépítésére. 

Megoldást a tanárhiányra, tanulható és tanítható mennyiségű, illetve minőségű tananyagot, élhetőbb körülményeket az iskolába, figyelmet az oktatásra. Ezeket a követeléseket fogalmazták meg a győri esemény szervezői is, akik elmondták, fontosnak tartják a társadalmi párbeszéd megnyitását, ám úgy érzik, jelen helyzetben ennek nem ők az akadályai.

A tüntetők a Kossuth hídról a belvároson át a Megyeháza térre vonultak, ahol csatlakoztak a Szívügyünk a köznevelés – Győr Facebook csoport "Őszi lomtalanítás a köznevelési rendszerben" címen meghirdetett demonstrációjához.