Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

„Vaskoporsóba” szelte át az országot a két férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hátborzongató módon akart két bangladesi férfit az országon átcsempészni egy román sofőr. 

Az instabil ülések és az eltérő színű autókárpit árulta el a bolgár járművet a pénzügyőröknek. A Concó pihenőhelyen vizsgálták át a gépkocsit, amikor kiderült a turpisság. Az épített alváz alá egy kétméteres fém kalodát hegesztettek, amely szinte a földet súrolta.  Az alapos szemle közben a járőrök kivették az autó üléseit, ami alól előkerült az üreg bejárata. A „vaskoporsóban” két férfi feküdt összepréselve. A NAV egyenruhásai a sofőrt azonnal megbilincselték és értesítették a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársait.

A pénzügyőrök a jármű vezetőjét és „utasait” átadták a rendőrségnek. A magukat bangladesi állampolgárnak valló férfiak a rendőri intézkedéskor magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért velük szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el, az embercsempész ellen büntetőeljárást indítottak.