A DVSC nyerte a BoxingOne Ligát

Az már a csapatok bemutatásánál látszott, a szakvezetők maradtak az eddig jól bevált forgatókönyvnél, azaz a debreceniek saját nevelésű öklözőkkel, míg a győriek a jól ismert légiósokkal megerősítve álltak fel a döntőre.

 

Bemelegítésként egy ifjúsági 57 kilogrammos bemutatómérkőzésen szurkolhattak a nézők, a debreceni Hinger Gábor a nyíregyházi Kovács Zoltánnal csapott össze. Ugyancsak pehelysúlyban lépett szorítóba Kalucza Norbert, aki a győri Horváth Lászlóval vette fel a harcot. A hajdúsági olimpikon a második menettől fölénybe került, magabiztos győzelmet aratott. 60 kilogrammban a Gladiátorok vendégbokszolója, a hajdúsámsoni Varga Miklós meggyőzőbb volt Töröknél, ám a bírák ikszre adták a derbit. A döntnökök a következő találkozón korrigáltak, 64 kilogrammban a debreceni Kertész felülmúlta Nyékit, ám az eredmény itt is egál lett. A remiparti folytatódott Nagy Péter és Zámbó Dániel 69 kilogrammos mérkőzésén is, majd a gladiátoros Portéka Tibor (81kg) Széll Tamást legyőzve 5:5-re alakította a találkozó eredményét. Deél Szabolcs (91kg) harmadik menetben mutatott teljesítményével legyőzte Mirkót, így a Móna-Szabó csata előtt újra két pont volt a hajdúságiak előnye. A DVSC középsúlyú magyar bajnoka nagy küzdelemben döntetlenre végzett Szabóval, így a Deél István és Rácsai András irányította debreceni együttes 8:6 arányban megnyerte a BoxingONE Championship-et, vagyis a közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokságot.

 

A program szünetében Kalucza Norbert másodszor is ringbe lépett, ám az olimpiát is megjárt hajdúsági klasszis ez esetben nem boksztudásából adott ízelítőt, hanem egy táncbemutatóval kedveskedett a közel ezer fős publikumnak. Hatalmas sikere volt.

 

Bemutatómérkőzés:

Ifi 57kg: Hinger Gábor (DVSC) – Kovács Zoltán (NYVSC)

 

BoxingONE Championship

57kg: Horváth László 0:2 Kalucza Norbert (0:2)

60kg: Varga Miklós 1:1 Török János (1:3)

64kg: Nyéki George 1:1 Kertész Henrik (2:4)

69kg: Zámbó Dániel 1:1 Nagy Péter (3:5)

81kg: Portéka Tibor 2:0 Széll Tamás (5:5)

91kg: Mirkó Dominik 0:2 Deél Szabolcs (5:7)

75kg: Szabó László 1:1 Móna Imre (6:8)