A kanálisban landolt az autó

iszapos

Az elmúlt 24 órában a rendőrök egy személyi sérüléssel és hét anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek Győr-Moson-Sopron megye útjain.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt az 1405-ös számú út 8+584. kilométerszelvényében, Lipót térségében, 2021. január 12-én 19 óra 20 perckor. A rendelkezésre álló adatok szerint egy 36 éves mosonmagyaróvári férfi közlekedett személygépkocsival Dunaremete felől, Lipót irányába. Egy balra ívelő kanyarban – az ónos esőtől csúszós útfelületen – elvesztette irányítást járműve felett, majd az úttestet elhagyva az autó egy kanálisba sodródott, felborult és az iszapba süllyedt. A baleset következtében a járművezető megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

Az eset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

A rendőrség az alábbi tanácsokra hívja fel a figyelmet a közlekedési balesetek elkerülése érdekében:

  • Esős időszakban a felüljárókon, a hidakon, továbbá az erdősávval védett útszakaszokon az átnedvesedett falevelek miatt fokozottabban kell számolni az úttest csúszósságával. Ilyen helyeken kellő időben csökkentse járműve sebességét!
  • Száraz útszakaszról a vizes szakaszra történő ráfutás balesetveszélyes helyzetet teremthet.
  • A közlekedőknek számítaniuk kell arra, hogy a járművek által az aszfaltra felhordott sár csúszóssá teheti az utakat.
  • Csak az őszi közlekedésre felkészített, megfelelő műszaki állapotú járművel induljanak útnak! Ne feledjék, hideg időjárási viszonyok között nagymértékben csökkennek a nyári gumiabroncsok tapadási tulajdonságai!
  • Esős időszakban csökken a látótávolság, és a csúszós utakon megnő a féktávolság.
  • Fontos a megfelelő követési távolság és a jármű sebességének helyes megválasztása.
  • Az egyre korábbi sötétedésre való tekintettel kérjük, hogy fordítsanak fokozott figyelmet láthatóságukra, hiszen biztonságunkért mi magunk tehetünk a legtöbbet!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu

Rendezvényszervező, kommunikációs tanácsadó