Kezdőlap KÉK HÍREK

A főügyészség kevesli a barátnőjét késsel égető férfi büntetését

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta annak a brutális bántalmazónak ügyében, aki barátnőját hasba rúgta, gázsprével fújta le és izzó késsel égette a testét. A férfit 8 év fegyházra ítélte május elején a Győri Törvényszék, az ítélőtáblán döntik el hamarosan, hogy valóban kevés-e ez a büntetés.

Szembe fújta barátnőjét gázsprével és úgy rúgta hasba, hogy megrepedt a mája. Felhevített késsel égette a nő nemi szervét, lábát, lapockáját és teste több részét a 30 éves B. István, akit a Győri Törvényszék 8 év fegyházra ítélt.

A könyörtelen és brutális bántalmazás 2022. április 5-én Győrben történt, előtte már sokszor verte meg párját a különlegesen erős testalkatú férfi. A nő a majdnem végzetessé vált támadás közben úgy tudott megmenekülni, hogy alsóneműben kiugrott a földszinti ablakon, amíg kínzója a másik szobába ment. Eltűnését észlelve a vádlott is menekülőre fogta a dolgot, Nyúlon elfogták és őrizetbe vették. Az áldozat közvetlen életveszélyben volt, látása is meggyengült egy szemsérülés miatt.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az első fokon benyújtott ügyészi fellebbezést fenntartotta, álláspontja szerint is súlyosabb büntetést érdemel a vádlott. De nemcsak a vád, a védelem is fellebbezett, mivel a férfi tagadja tettét. Szerinte a sértett csak börtönbe akart őt juttatni.

B. István letartóztatásban várja a Győri Ítélőtábla döntését.