Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Brent Elliott White február 3-án beperelte a Megadeth-t, arra hivatkozva, hogy a zenekar nem fizette ki neki a The Sick, The Dying… And The Dead című album borítójának elkészítését, a kép közzétételekor pedig fel sem tüntették, hogy az ő munkája.
 

 
White jó névnek számít a szakmában: olyan zenekarokkal dolgozott már, mint a Trivium, a Job For A Cowboy, a Death Angel és az Arch Enemy, a Megadeth-szel pedig ez volt a harmadik együttműködése. A banda 2020 elején kérte fel a művészt, hogy készítsen vázlatokat a készülő új albumukhoz, 2021 áprilisának közepén pedig ki is választották a megfelelő képet, amely alapján Brent elkészítheti majd a végleges borítót. 2022. június 22-én a Megadeth menedzsere, Bob Johnsen azzal kereste fel a grafikust, hogy további alkotásokra lenne szükségük, mivel a közelgő turnén is az új lemez borítójának koncepcióját szeretnék használni. White ekkor jelezte, hogy még nem kapott írásbeli szerződést a zenekartól és nem is fizették ki az addig elvégzett munkájáért. Johnsen a válaszában megnyugtatta a művészt, hogy nem direkt húzták eddig a dolgokat és azonnal intézkedik, valamint arról is tájékoztatja, hogy másnap mutatják be az első új dalt.

2022. június 23-án azonban a Megadeth közzétette a képet, amit White készített, miközben szerződés továbbra sem volt, ráadásul arról tájékoztatták a rajongókat, hogy a koncepció a banda frontembere, Dave Mustaine ötlete volt. Másnap White ezt az e-mailt küldte a zenekar kiadójának, a Universal Music Group-nak: "továbbra sincs szerződés és a pénzemet sem kaptam meg, a The Sick, The Dying… And The Dead-es képért. Bob a napokban azt írta, hogy ti intézitek majd ezt, én pedig feltételeztem, hogy ez még a munkám publikálása előtt megtörténik, csakhogy az már a kislemezdallal és az album előrendelésével kapcsolatban szerepel a Megadeth közösségi oldalain és a Rolling Stone magazin felületein, ráadásul fel sem tüntetik, hogy én készítettem volna, még egy kommentben sem említették meg a nevemet. Semmilyen írásos megállapodást nem kötöttünk a kép közléséről és felhasználásáról. Nem akarok jogi dolgokkal jönni, de szerződés hiányában a szerzői jog továbbra is engem illet meg."
 
White állítása szerint a zenekar ezután megpróbálta kikényszeríteni, hogy fogadja el ugyanazokat a feltételeket, mint az első közös munkájuk során, ő azonban határozottan kijelentette, hogy neki ezek nem felelnek meg és nem nyugszik bele abba, hogy csak úgy közzétették a képét. Az alkotó szerzői jog megsértéséért perelte be a Megadeth-t és a Universal Music Group-ot, akiktől kártérítést vár és azt szeretné elérni, hogy a továbbiakban ne használhassák a munkáját.