Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Texas 8 millió dolláros büntetésben állapodott meg a Google-lal, a texasi fogyasztóknak szánt félrevezető reklámok ügyében.

A Google megegyezett Ken Paxton texasi főügyésszel abban a perben, amit Paxton tavaly januárban indított a cég ellen, amiért állítólag hamisan reklámozták a Google Pixel 4-es okostelefonjukat. A hirdetéseket az iHeartMedián sugározták, rádiós DJ-k segítségével népszerűsítették az eszközöket részletes beszámolók közvetítésével, miközben a Google állítólag soha nem biztosított telefont a teszteléshez.

Paxton bejelentette, hogy Texas 8 millió dolláros büntetésben állapodott meg a Google-lal, a texasi fogyasztóknak szánt félrevezető reklámok ügyében. A Google megsértette a hamis reklámozásra vonatkozó texasi törvényeket, de ahelyett, hogy lépéseket tettek volna a probléma orvoslásának tekintetében, az ügyészség közleménye szerint „a Google folytatta a megtévesztő reklámozást, előnyben részesítve a nyereséget az igazsággal szemben.”

Paxton továbbá a Google egyezségről szóló sajtóközleményében azt is elmondta: „Elengedhetetlen az, hogy a nagyvállalatok ne várjanak el vagy élvezzenek különleges bánásmódot a törvény értelmében. 

Őket is ugyanúgy kell felelősségre vonni, mint bárki mást. Továbbra is védem a piacterünk integritását, és kardsokodom amellett, hogy a texasi fogyasztóknak hazudozó cégeket felelősségre vonják.”