Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Google egyelőre nem szeretné beengedni a Play Store-ba a Truth Social-t, Donald Trump volt amerikai elnök közösségi hálózatát.

Az indoklás szerint a platform nem ellenőrzi kellőképpen az üzenetek tartalmát, nyilatkozta a technológiai óriás egyik szóvivője.
Februárban Trump Truth Social nevű közösségi hálózatát még a Twitter alternatívájaként mutatta be, ahol a volt amerikai elnököt egy ideje már nem látják szívesen. Twitter-fiókját 2021 eleje óta nem használhatja, mivel üzenetei a vádak szerint erőszakra buzdítottak másokat.
A Truth Social egyelőre csak Apple készülékeken érhető el, ám a cég szándékai szerint egy Android-alkalmazást is elérhetővé tennének a Google Play Store-ban, amely projekt most kissé megakadt. Egy forrás az Axiosnak elmondta, a Google-t elsősorban a fizikai fenyegetést tartalmazó, vagy erőszakra buzdító üzenetek aggasztják a leginkább.
A Google közlése szerint augusztus 19-én már tájékoztatták a platformot a hiányosságokról, a Truth Social igazgatója, Devin Nunes ugyanakkor továbbra is azt állítja, fogalma sincs, miért tart ilyen sokáig az alkalmazás jóváhagyása.
Trump közösségi hálózata egyelőre nem nevezhető túlzottan sikeresnek – a felhasználók száma visszafogott mértékű, ráadásul az utóbbi időben még csökkenést is mutat, vagyis egyre kevesebben érdeklődnek a platform és annak szolgáltatásai iránt.
Ha mindez nem lenne elegendő, a hírnévvesztéstől való félelem miatt sok cég nem mer hirdetni sem a közösségi hálózaton, ennek következtében pedig a platform fontos bevételi forrástól esik el, így nem meglepő, hogy az első fizetési problémákkal kapcsolatos hírek is megjelentek már a sajtóban.