Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

A Győr-Moson-Sopron vármegyeiek a legjobb ügyeletesek

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Május 14-én kezdődött és 16-ig tartott a IV. Ügyeleti Szakmai verseny. A balatonföldvári Jogar Továbbképző Központban rendezett megméretésen extrém helyzeteket és valóságos forgatókönyvek alapján összeállított szituációkat is fel kellett dolgozniuk az ügyeleteseknek.

A beavatkozások láthatatlan láncszemei, azaz a háttérből koordináló műveletirányítók feladatköre összetett és nagy felelősséggel jár, még akkor is, ha a szakemberek „csak” a monitorokon keresztül figyelhetik az eseményeket. A verseny során a vármegyei és fővárosi delegáltak egy kijelölt, ügyeleti helyiségben berendezett munkaállomásokon dolgoztak, komplex káreseti összefoglaló alapján kellett meghatározniuk a műveletek sorrendjét. Ebbe beletartozik az is, hogy menet közben kaptak újabb és újabb, a szituációt más-más irányba terelő információkat, amelyekre azonnal reagálniuk kellett. 

Győr-Moson-Sopron Vármegye mind csapatban, mind pedig az egyéni versenyszámokban elhozta az első helyezést, valamint az egyéni műveletirányító kategóriában a harmadik helyezést is.