Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Patrick Muddiman valószínűleg nem a legélesebb kés a fiókban: korábban már 36 bűncselekmény miatt 24 alkalommal gyűlt meg a baja a hatóságokkal, legutóbb pedig sikeresen otthagyta ideiglenes jogosítványát egy boltban, melyet kirabolt.

Hat év börtönre ítélték azt a férfit, aki egy bolt kirablása után a helyszínen hagyta ideiglenes jogosítványát: Patrick Muddiman készpénzt és egy doboz cigarettát követelt, miután véletlenszerűen megütött egy vásárlót.

A 38 éves férfi korábban 36 bűncselekmény miatt 24 alkalommal volt büntetve, a rendőröknek pedig ezúttal könnyű dolguk volt, hiszen az elkövető otthagyta a helyszínen jogosítványát. A 38 éves Patrick Muddiman azonnal megütött egy, a pénztárnál álló vásárlót, miután március 3-án, nem sokkal este 10 óra előtt belépett a bramptoni High Street-i üzletbe.

Ezt követően megfenyegette az üzlet személyzetét, és készpénzt követelt. A cambridgeshire-i rendőrség közlése szerint a személyzet végül 120 fontot adott át neki (51 300 forint) 5 és 10 fontos bankjegyekben, majd amikor azt közölték vele, hogy a 20 fontos bankjegyeket máshol tartják, így nem férnek hozzá, a férfi egy doboz cigarettát is követelt.

Egy bátor vásárló lépett a tettek mezejére és lefogta Muddimant, ám a férfi kiszabadult a fogásból és elmenekült, miután ismételten megütötte a korábban már megütött vásárlót, aki szintén megpróbálta megfékezni. Valószínűleg a dulakodás nyomán Muddiman elejtette pénztárcáját, melyben benne volt ideiglenes jogosítványa is.

Az egyenruhásoknak tehát nem volt nehéz dolga, azonnal megkeresték, és letartóztatták a férfit: a kihallgatáson azonban a férfi megtagadta a válaszadást, és csak később ismerte el a rablást és a testi sértést. Végül 6 év börtönbüntetésre ítélték.