Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Elemzők szerint eddig példátlan növekszik az app elérése. Az AI-chatbot két hónappal az indulás után elérte a 100 millió felhasználót.

A ChatGPT, az OpenAI ingyenes chatbotja elemzők szerint mindössze két hónappal az indulás után elérte a 100 millió felhasználót. A Similarweb elemzése szerint az appot januárban körülbelül 590 millió alkalommal látogatta 100 millió egyedi felhasználó.

A ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) az OpenAI mesterséges intelligencia (MI) kutató laboratórium által kifejlesztett chatbot, mely a felhasználókkal való folyamatos kommunikáció automatizálása során értelemező-modelleket használ, melyek segítségével a bevitt információkat azonnal interaktívan kezeli.
A ChatGPT 2022. november 30-án jelent meg prototípusként, és bemutatását követően rövid időn belül nagy érdeklődést váltott ki, szenzációvá vált. Alapvetően lelkes fogadtatásban részesítette mind a szakma, mind a közönség. Generált szövegét "lenyűgözően alaposnak" és "emberekéhez hasonlíthatónak",sőt, „egy jó tanuló tudásszintjével felérőnek” nevezték.Magát a ChatGPT-t sokan „a valaha volt legjobb MI chatbotként"méltatták.

A UBS befektetési bank elemzői szerint ez a növekedési ütem példátlan az applikációk történetében.
„Az internet térhódítását követő 20 év alatt nem láttunk példát arra, hogy egy internetes alkalmazás ilyen gyorsan elterjedt volna” – írták a UBS elemzői a Reuters által közölt feljegyzésben.
Összehasonlításképpen: a TikTok globális bevezetése után körülbelül kilenc hónapba telt, hogy az app elérje a 100 millió felhasználót, az Instagramnak pedig több mint két évre volt szüksége ehhez a Sensor Tower alkalmazáselemző cég adatai szerint.

Csütörtökön a ChatGPT-t fejlesztő OpenAI bejelentette, hogy az Egyesült Államokban elindítanak egy előfizetéses szolgáltatást is az appból. A havi 20 dollárba kerülő előfizetésért cserébe a felhasználóknak stabilabb és gyorsabb szolgáltatást, és néhány új fejlesztés tesztelési lehetőségét ígéri az OpenAI.
Az OpenAI fejlesztéseit négy éve segíti befektetőként a Microsoft. Utóbbi cég szerdán indította el a Teams szolgáltatás prémium, ChatGPT-vel felturbózott változatát.