Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

A mesterséges intelligenciáról tanulhatnak a Széchenyi Egyetemen táborozók

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Június utolsó hetében ismét gyerekzsivajtól volt hangos a Széchenyi István Egyetem győri campusa. Az intézmény és a Mobilis Interaktív Élményközpont közös szervezésében hetedik alkalommal nyitotta meg kapuit a különleges tudományos tábor, a Győri Gyerekegyetem. Az idei év fő témája a mesterséges intelligencia.

A Széchenyi István Egyetem és a győri campuson működő Mobilis Interaktív Élményközpont hagyományosan a nyár első felében rendezi meg táborát. Az egy hét alatt az általános iskolások színes programokon keresztül ismerkedhetnek meg a természettudományok és a technológia világával, betekinthetnek az egyetem életébe, élményszerű és játékos formában kerülhetnek közelebb az intézmény gazdag képzési kínálatához. A tábor során a gyerekek egy rövid időre egyetemistákká válhatnak, különleges előadásokon vehetnek részt, kutathatnak, kísérletezhetnek. A résztvevőket egyetemi hallgatók kalauzolják a campus területén, közös „diplomamunkán” dolgoznak, és az utolsó napon megkapják jól megérdemelt diplomájukat.