Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

A múlt héten is sok eseményhez vonultak a katasztrófavédelem emberei

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hatvankét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizennégy ember sérült meg.

 

Egy furgon az út menti fának csapódott kedd délután a 82-es számú főút 41-es kilométerénél, Veszprémvarsány térségében. Az ütközés következtében a fa leszakította az autó tetejét és a sofőr beszorult a roncsok közé. A pannonhalmi hivatásos és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók kiemelték a sérültet majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik mentőhelikopterrel a győri kórházba szállították. A műszaki mentés és rendőrségi helyszínelés idejére az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták. 

Megpördült, majd árokba hajtott egy személyautó szerda délután Győrladaméron, az Országút utcában. A helyszínen lévők kisegítették a sofőrt, majd kerekeire állították és áramtalanították a járművet.  A győri hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a társszervek megérkezéséig. A mentőszolgálat megvizsgálta a sofőrt a helyszínen, nem sérült. 

Kigyulladt egy száz négyzetméteres lakóépület csütörtök kora este Bőnyön, a Rózsa Ferenc utcában. A családi házban három szoba teljesen kiégett, valamint az épület hátsó részének tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. A győri, a pannonhalmi és a kisbéri hivatásos, valamint a banai önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral eloltották a lángokat, majd kéziszerszámokkal megbontották a padlásteret, hogy a beizzásokat is megszüntessék. A tűzoltó egységek egy propánbutángáz-palackot kihoztak az épületből, amelyet nem ért hőhatás. Az ingatlanban tízen voltak a tűz keletkezésekor, mindenki épségben kimenekült. 

Egy kisbusz szalagkorlátnak ütközött, majd felborult péntek reggel az M1-es autópálya 147-es kilométerénél, a Hegyeshalom felé vezető oldalon. A lébényi hivatásos tűzoltók a szélvédőn keresztül egy embert kisegítettek a járműből, ő nem sérült, egy embert pedig kiemeltek, majd átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak, akik súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A műszaki mentés ideje alatt a forgalom a belső sávon haladt. 

Szombat reggeltől kora délutánig több baleset történt az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán. Reggel a 144-es kilométernél, Lébény térségében 500 méteren belül két baleset történt, az első helyszínen három személyautó és egy kisbusz ütközött, a második helyszínen négy személyautó karambolozott. Sérülés nem történt.

Délelőtt a 159-es kilométerszelvénynél Mosonmagyaróvár térségében három autó ütközött. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik autót. A baleset helyszínén két sávon folyamatosan haladt a forgalom.

Délután Győr térségében, a 127-es kilométerszelvényben öt személyautó ütközött. A győri hivatásos tűzoltók három autót áramtalanítottak. Egy ember könnyebben megsérült, őt a mentősök kórházba szállították. Két sávon folyamatosan haladt a forgalom. 

Két személyautó ütközött vasárnap délután Győrben, a Királyszéki úton. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet és megszüntették a forgalmi akadályt. A járművekben összesen hárman utaztak, nem sérült meg senki.