Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja. 

Egyházi Zsoltot kollégái terjesztették fel a Nyomda- és Papíripari Szövetség Hess András díjára. Évről évre azok a kiemelkedő munkát végző szakemberek kapják meg ezt a díjat, akik tevékenységükkel hozzájárulnak a hazai nyomdaipar eredményeihez, az iparági innovációkhoz.

– A megtisztelő elismerést tavasszal elhunyt nyomdász édesapámnak, Egyházi Péter emlékének ajánlom, aki több évtizedes munkájával öregbítette a magyar nyomdászat jó hírnevét. Szaktudásával és emberségével pedig példát adott az utána következő nyomdász generációknak – mondta el a Győri Hírek olvasóinak Egyházi Zsolt. 

A több mint harminc éves múltra visszatekintő Nyomda- és Papíripari Szövetség a nyomdaipari cégek legmeghatározóbb szakmai szervezete. A szövetség által alapított díj névadója Hess András, aki Budán állította fel Magyarország legelső nyomdáját, majd 1437-ben kinyomtatta a Budai Krónikát, ezzel elindítva a magyar nyomdászat történetét.