Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Emlékszel még a Jerusalema örömtánc mozgalmára.  A dél-afrikai Master KG és Nomcembo dala meghódította a világot. Egyszerűen meg akarták mutatni a boldogságot, az afrikaiak, köztük is az angolaiak egyszerűségét. Azt, hogy az élet szép, még a világjárvány idején is. És akkor is, ha semmid nincs… innen indult minden.

Magyarországon mindenki táncolt

Kórházak, gyermekosztály dolgozói, futárcégek, máv és iskolák. No é a rendőrök. Utóbbiak a legfrissebb információk szerint bizony betáncolták magukat a világ legjobb 70 produkciója közé.

A népszerű tánckihívásban a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya vett részt

„A kihívásnak két célja volt. Egyrészt, ezzel emlékeztünk 2021. április 24-én, Sárkányölő Szent György, a rendőrök védőszentjének napjára, másrészt így köszöntük meg Budapestnek a covid okozta lezárásokért a türelmet”

– nyilatkozta a sajtónak Nothoff Ingrid rendőr őrnagy, a BRFK Kommunikációs Osztályának kreatív tartalmakért felelős vezetője.

A főosztályról 52 rendőr és rendőrségi alkalmazott porolta le táncos lábbelijét. A próbákra munkaidőn kívül került sor, a koreográfiát  Horváth Orsolya –korábbi tánctanár és fitness edző – rendőrszázados tanított be.

Bemutatták a főváros legszebb pontjait: Halászbástya, Citadella, Hősök tere, Bazilika, Andrássy út és Vajdahunyad-vár. Úgy tűnik egyedüli magyar felvételként válogatták be a videót a legjobbak közé.

„A kommentekből számunkra az derült ki, hogy a legjobban a motoros rendőrök Andrássy úti koreográfiája tetszett a nézőknek, amit drónnal rögzítettünk. A kisfilm rengeteg pozitív hozadékot adott számunkra, és ismét bebizonyítottuk, hogy mi egy összetartó, kék család vagyunk.”

 – mondta a rendőr őrnagy.

(forrás: MH/Bors, fotó: youtube)