Kezdőlap GYŐR Győr - Sport

A Széchenyi István Egyetem hallgatóinak újabb sportsikerei: olimpiai kvalifikáció és MEFOB-érmek

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Június második hétvégéjén eldőlt, hogy Takács Kincső, a győri Széchenyi István Egyetem turizmus-vendéglátás szakos hallgatója kenuban indulhat a párizsi olimpián. Az intézmény további sportsikere, hogy a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) 3×3-as kosárlabda fináléjában a nők arany-, a férfiak bronzérmet szereztek.

A Széchenyi István Egyetem hallgatója, Takács Kincső mindössze egy századmásodperccel lemaradva második helyen végzett a kenu egyesek 200 méteres döntőjében a kajak-kenusok május elején megrendezett szegedi európai olimpiai pótkvalifikációs versenyén, amivel olimpiai kvótát szerzett Magyarországnak a július 26-án kezdődő párizsi olimpiára. Bár a kvóta nem névre szól, a most hétvégi olimpiai válogatóversenyen az is eldőlt, hogy ebben a számban a győri kiválóság képviselheti hazánkat az ötkarikás játékokon.

Ugyancsak június második hétvégéjén rendezték meg a MEFOB 3×3-as kosárlabdadöntőjét. A kecskeméti versenyen a Széchenyi-egyetem női együttese első, míg a férfi csapat harmadik lett. A hölgyeket Rozmán Lilla, Baffy Fanni, Bánszegi Borbála és Sághi Kata (edző: dr. Barthalos István; csapatvezető: Halm Roland), míg a férfiakat Hágen Tamás, Varga Zoltán, Garancz Milán és Bakon Csanád (edzők: Laky Tibor, Lógár Bence) képviselte.

A Széchenyi István Egyetem bajnok 3×3-as kosárlabdacsapata.