Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

A Széchenyi István Egyetemen is járt a Mikulás

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Családbarát munkahely címet elnyert győri Széchenyi István Egyetemen a kollégák gyermekeit és unokáit idén is köszöntötte az egyetemi Mikulás. Az intézmény szakszervezete által megrendezett hagyományos ünnepségen a kicsiket zenés műsor, táncos mulatság, sok nevetés és szeretettel készített ajándékcsomagok várták.

A Széchenyi István Egyetemen kiemelt szerepe van a családoknak, és igazi közösségként évről évre Mikulás-ünnepséggel várja a munkatársak gyermekeit és unokáit. Most sem volt ez másképp. Az eseményen fellépett az egyetem docense, Kurucz Attila és zenekara, akik népzenével és néptánccal bűvölték el a több mint kétszáz gyermeket. A műsorokat követően a csillogó szemű apróságokhoz megérkezett a Mikulás, és volt zsákjában minden jó: a gyerkőcök a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete által készített ajándékcsomagokat kaptak tőle.

„Mikulás-ünnepségünk Családbarát munkahely programunk része. Célja, hogy közelebb hozza a kollégákat egymáshoz, hiszen a közösségi élmények összekötnek minket. Külön öröm számunkra, hogy a hagyomány olyan népszerű és generációkon átívelő intézményünkben, hogy voltak olyan szülők idei ünnepségünkön, akik egykor gyermekként várták nálunk a Mikulást” – hangsúlyozta Némethné Farkas Kata, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete egyetemi alapszervezetének titkára.