Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

A szén-monoxid érzékelőnek is van szavatossága, figyeljünk rá

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtök éjjel Győrben, a Homoksori úton egy családi házban megszólalt a szén-monoxid érzékelő. A lakásban egy nyílt égésterű gázkazán volt, amelyen csak az őrláng égett, amikor az érzékelő jelzett. A város hivatásos tűzoltói és a gázszolgáltató szakembere sem tudta kimutatni a mérgező gázt a lakásban, azonban megállapították, hogy az érzékelő szavatossági ideje már korábban lejárt.

Amennyiben nyílt lánggal működő eszközt használ, ajánlott egy szén-monoxid érzékelő elhelyezése is a lakásban. Az érzékelőt abba a helyiségbe helyezzük el, ahol a működő fűtőberendezés található, illetve olyan terekbe, amelyeket gyakran használnak (konyha, nappali, hálószoba).

A győri katasztróvédelmi igazgatóság figyelmezteti a lakosságot, hogy ne feledkezzünk meg róla, hogy ezeknek az érzékelőknek szavatossági idejük is van, amelyet a gyártó feltüntet a csomagoláson. Ezek a készülékek nem örökéletűek, a lejárat után mindenképpen szerezzenek be egy újat!