Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

A téli gumi mellett fekete cigit is szállított az ukrán sofőr

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Téli gumikat szállított a sofőr, de egy zsák is volt annak az autónak a csomagtartójában, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai ellenőriztek az M1-es autópályán. Az alapos átvizsgálás után beépített rejtekhelyet és összesen 5 ezer 500 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök.

Csehországba tartott autójával egy férfi, amikor az M1-es autópályán ellenőrizték a pénzügyőrök. Az ukrán sofőr azt mondta, csupán a téli kerék garnitúrája van a csomagtartójában.

Az ellenőrzéskor a kerekek mögül egy zsákból, illetve a dupla padlóban kialakított rejtekhelyről 5 ezer 500 doboz cigaretta került elő. A férfi azt mondta, hogy nem tudott az elrejtett rakományról, mint ahogy arról a fél négyzetméteres nyílásról sem, ahol bejuthattak a dobozok. 

A több mint 11 és fél millió forint értékű füstölnivalót a NAV pénzügyőrei lefoglalták és költségvetési csalás elkövetésének alapos gyanúja miatt feljelentést tettek.