Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az internetet díjmentesen vehetik igénybe az utasok.

Majd tíz éve, hogy először internetezhettünk a laptopjainkkal és a mobiltelefonjainkkal a vonatokon.

Az elmúlt években, az okoseszközök rohamos terjedésével és fejlődésével, még inkább megnőtt az igény a szolgáltatásra. Ennek köszönhetően az internetszolgáltatók is újfajta elvárásokkal néztek szembe, többek között azért is, mert egy zsúfolt vonaton gyakran előfordul, hogy mindenki egyszerre szeretné használni a szolgáltatást.

Ami akkoriban luxus volt, az mostanra már napi szintű elvárás, ezért a vasúttársaság az utasok kényelmi igényeinek is meg kell, hogy feleljen.

A gyorsaság, a kiszámíthatóság és a biztonság mellett ugyanis a kényelem is olyan tényező, ami a legzöldebb távolsági közlekedési mód versenyképességét erősíti. Az internetelérés pedig sokaknak az utazási idő minőségi eltöltését jelenti, ami az egyik legfontosabb érv lehet az autózással szemben.

A MÁV-START járatain ezért a wifi szolgáltatás az év végéig tovább bővül, a jövőben pedig további routerek beszerzését is tervezik. A szolgáltatás elsősorban a nemzetközi, valamint a belföldi InterCity-járatok útvonalán, továbbá az elővárosi forgalomban közlekedő járműveken található meg.

/Nyitókép: mavcsoport.hu/