Kezdőlap KÉK HÍREK

A zebrán ütötték el a babakocsit toló anyukát

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A baba és az édesanya is megsérült a balesetben.

Az eset Sopronban, a Csengery utcában történt, ahol egy 64 éves féri a Batsányi utca kereszteződéséhez érve akart balra kanyarodni. Közben nem vette észre a zebrán szabályosan közlekedő 22 éves nőt, aki babakocsiban tolta 9 hónapos gyermekét. Elütötte őket. Az asszony a földre esett, a babakocsi pedig felborult. 

A picit és édesanyját a mentők kórházba vitték, a baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja, közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság. 

A hasonló esetek megelőzése érdekében a hatóság a következőkre hívja fel a figyelmet:
•    Közlekedésük során nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet.
•    Mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék a gépjárművet!
•    Próbáljanak meg szemkontaktust felvenni az úttesten átkelni szándékozó gyalogossal annak érdekében, hogy ne alakuljon ki balesetveszélyes helyzet!
•    A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van.
•    Ugyancsak elsőbbsége van – kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is – az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.