Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Ablaktalan, levegőtlen raktérben találtak rá a migránsokra

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bizonytalanul imbolygó teherautóra lettek figyelmesek a NAV munkatársai az M1-es autópálya Győrt elkerülő szakaszán. A sofőr, ahogy meglátta a pénzügyőröket, a leállósávba hajtott, majd hirtelen kiugrott a kocsiból és a közeli kukoricásba futott.

Egy magyar rendszámú, szemmel láthatóan túlsúlyos kisteherautóra a sztrádán figyeltek fel a pénzügyőrök. A járművezető amikor észrevette a járőrautót, igyekezett kitérni előle, hogy megússza az ellenőrzést. A 118-as kilométerszelvényhez érkezve a pénzügyőrök a jármű elé soroltak, és egyértelmű jelzést adtak a megállásra, aminek a 30 év körüli férfi eleget tett, azonban ahogy a kerekek már nem gurultak, kiugrott furgonjából és elszaladt.

A járőrök előérzete azt súgta, hogy a kisteherautó rakterét sürgősen nézzék meg. A szellőzetlen, ablaktalan, levegőtlen platón, 21 fő, magát szír állampolgárnak valló ember kuporgott, akiket a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak átadtak.

Az utasok a rendőri intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért velük szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.  Az ügyben a rendőrség embercsempészés bűntett elkövetése miatt, ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást.