Adakozás a győri állatmenhelynek

Adakozás a győri állatmenhelynek

Ismét Diákjaink írták rovatunkkal jelentkezünk, ezúttal az adakozás a téma. Adni jó, mindegy kinek adunk. A Mórások a Győri Állatmenhelynek is segítettek. 

Városunkban a Téglagyári út 2. alatt terül el a győri állatmenhely, ahol több, mint 150 háziállat várja új gazdáját hányatott sorsa miatt. Augusztusban közölte az állatmenhelyet fenntartó szervezet, hogy nem tudja már az élelmezési feladatok mellett fizetni a fejlesztéseket és az orvosi költségeket.

Az egyik kereskedelmi televízió riportja után viszont hamar megteltek a készletek felajánlásokkal, ami akár több hónapra is elegendő lehet az ott lakóknak.

Miért is jó adakozni az állatoknak? „Miért pont állatoknak? Miért nem inkább a gyerekeknek? Vagy mondjuk beteg gyerekeknek?” – Lehet hallani azok szájából, akik szeretik a kákán is a csomót keresni. Ezekre kérdésekre szimplán ugyanaz a válasz: adni jó, bárkinek adunk éppen. Főleg ha az állatokra, szőrös társainkra gondolunk, akik ugyanolyan viselkedésformákat is tudnak mutatni, mint egy pár éves gyerek.

Nekünk is volt szerencsénk a menhellyel kapcsolatba lépni, ugyanis a 2018-as “Állatok karácsonya” elnevezésű eseményen a mostani 12.b osztály a szeretet ünnepe alkalmából adományozott az állatok részére, egymás megajándékozása helyett. Volt, aki pokrócokkal, mások pedig pénzösszeggel segítették az adakozást, amit egy kisebb csoport – aminek tagja voltam – végül kutya- és macskatápra, konzervekre, alomra, és egyéb eszközökre váltott.

Ezeket a dolgokat úgy tudtuk összegyűjteni, hogy a menhely a közösségi oldalára kitett plakáton felsorolta, mire van pontosan szükségük, hogy ezzel elejét vegyék a felhasználhatatlan adományoknak.
Számunkra is hatalmas élmény volt az ajándékozás, és az, hogy megismerhettük a menhely sokszor emberfeletti munkáját.

Nagy Boglárka

Szerkesztő, riporter