Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Adathalász SMS-ek érkezhetnek a rendőrség nevében

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a közösségi médiában közzétett bejegyzésben hívják fel a figyelmet a rendőrség nevével visszaélő adathalászokra és fokozott odafigyelést kérnek.

„Ma már az online térben történő bankkártyás fizetés és utalás teljesen általános, elfogadott, egyre többen vásárlásaikat, és pénzügyeiket így intézik. Azonban számtalan előny mellett komoly veszélyeket is rejt. A csalók különböző módszerekkel próbálkoznak nemtől, és kortól függetlenül az értékeinket, és az adatainkat kicsalni.” írja a vármegyei rendőrség.

Hangsúlyozzák, fontos, hogy mindenki megismerje a csalók módszereit, hiszen egyre több eszközön és platformon igyekeznek megszerezni személyes adatainkat az elkövetők.

Az egyik új átverés lényege, hogy a rendőrség nevével visszaélve adathalász SMS-t küldenek, be nem fizetett bírságra hivatkozva. Az üzenetben kapott webcím nem a rendőrséghez tartozik, ne kattintsanak rá és ne adják meg adataikat!

 

Kép: Győr Moson Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook