Kezdőlap GYŐR Győr - Gazdaság

Aláírták a bérmegállapodást az Audinál

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogy arról a múlt héten már mi is beszámoltunk, hoszzú tárgyalássorozat után megállapodott az Audi és a szakszervezet a bérekről. A bérmegállapodást a munkavállalói oldal részéről Horváth Zoltán delegáció vezető, Németh Sándor AHFSZ elnök, dr. Szabó István gazdasági elnökhelyettes, Szimacsek Tibor és Csalogány György elnökhelyettes, míg a munkáltatói oldal részéről Németh Kinga, az igazgatóság személyügyekért és szervezetért felelős tagja írta alá szerdán. 

A szakszervezet azt közölte, nagyon nehéz tárgyalássorozaton vannak túl, de szerencsére sikerült egy olyan megállapodást kötni ebben a rendkívül bizonytalan gazdasági környezetben, amely mind a munkavállalók, mind a vállalat számára a megbecsülést és a jövőképet biztosítja.

A munkáltató utolsó gáláns ajánlata nem csak méltányos, de a várakozásainkat is jóval felül múlta, így bizalmi testületünk egyöntetűen és boldogan fogadta el azt. Ami egy picit furcsa és példátlan, hogy az igazgatóság elnöke nem tartotta fontosnak az aláírási ceremónián történő személyes megjelenést. -mondta Horváth Zoltán, az Audi Hungária Független Szakszervezet bértárgyaló delegációjának vezetője. 

Mit is tartalmaz az elfogadott bérmegállapodás? 

Az elfogadott munkáltatói ajánlat főbb elemei a következők:

  • Az infláció mértékét a vállalat és munkavállalói oldal közösen az MNB aktuális 2023-as évre vonatkozó, inflációs prognózisa alapján, 17%-on rögzítik.
  • A bérmegállapodás időtartamára a munkaadó változatlanul 1 évet javasol, 2023. április 1. és 2024. március 31-i időszakra vonatkozóan.
  • A munkáltató a 2023-as évi inflációt egységes 17%-os alapbéremeléssel kívánja figyelembe venni 2023.04.01-től.
  • A vállalat felajánlja a mozgóbér 3%-ának beépítését az alapbérbe 2023.07.01-től
  • A vállalat 4 alkalommal, alkalmanként bruttó 330.000 Ft külön kifizetést ajánl, melynek kifizetése a 2023. áprilisi, júniusi, szeptemberi és a decemberi bérrel történik.
  • A vállalat a 30 éves jubileumi év alkalmából munkatársaink megbecsülését egy egyszeri kifizetéssel kívánja elismerni, erre bruttó 330.000 Ft egyszeri kifizetést ajánl, amit a 2023. júniusi bérrel teljesít.
  • A Választható Béren Kívüli juttatás keretösszegeként a munkáltató a 2024-es évre vonatkozóan 500.000 Ft-ot ajánl.