Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Alprosys Fizikaverseny – Idén a “tűzzel játszunk”!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha tavasz, akkor ismét fizika vetélkedő! Idén a “tűzzel játszunk” …!

Végy egy csipet fizikát, adj hozzá egy nagy adag kreativitást és máris kész az
Alprosys Kreatív Fizikaverseny, amit idén már 5. alkalommal rendezünk meg!

A korábbi versenyekhez hasonlóan a főszerep változatlanul a fizikáé lesz, de a kreativitás is elengedhetetlen! Az Alprosys gépgyártó céggel karöltve fontosnak tartjuk az ifjú tehetségek gondozását, ezért is hoztuk létre nagyot álmodva az első Alprosys Kreatív Fizikaversenyt! Az eseményünk fő célja továbbra is a tantárgy megszerettetése, hogy közelebb hozzuk a Z generációhoz a természettudományok barátságosabb oldalát is! Ennek megfelelően a 3 főből álló csapatok továbbra is játékos feladatok megoldásán keresztül adhatnak számot az eddig megszerzett elméleti tudásukról, illetve univerzális problémamegoldásukról. Izgalmas és szórakoztató feladatokkal várjuk a világegyetem viselkedésének megértése iránt érdeklődő középiskolás tanulókat!
Témánk ebben az évben a Hőtan lesz; “Elmélkedések a tűz mozgató erejéről” … a gondolkodtató feladatok szakmai részét idén is Härtlein Károly (fizika szakos tanár, tanszéki mérnök) állította össze, akinek majd a javítást és az értékelést is köszönhetjük!

… és ne feledkezzünk el a hatalmas nyereményekről sem! A verseny összdíjazása továbbra is 1,5 millió forint, melyet a korábbi évekhez hasonlóan részarányosan osztunk szét a versenyben helyezést elért csapatok és rajtuk keresztül az adott iskolák között!
 

Jelentkezz az alprosys.hu oldalon március 31-ig egy rövid bemutatkozó videóval és egy csapatfotóval!

Várunk!