Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mutatjuk, hova klikkelj! A Nemzeti Adó- és Vámhivatal   egyszerűsített havi adó- és járulékbevallási megoldást kínál az átalányadózó egyéni vállalkozóknak az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban, de már a teljes 2258-as bevallás is elérhető a NAV online nyomtatványitöltőjében.

Az érintettek

 Egyszerűsített bevallást az a nem kiegészítő tevékenységet végző egyéni vállalkozó nyújthat be, aki a katából kikerülve az átalányadózást választotta, és a bevallási időszakban nem szüntette meg és nem szüneteltette a vállalkozói tevékenységét, munkavégzésének jellege a hónap közben nem változott, és az adott hónapra még nem nyújtott be 2258-as bevallást.

 
Ide klikkelj és menni fog!

Az ONYA kezdőlapján az „Átalányadózó egyéni vállalkozó? Töltse ki egyszerűen járulékbevallását itt!” szövegre kattintva érhető el az új felület.

A NAV a rendelkezésére álló adatokkal automatikusan előkészíti a bevallási tervezetet. 

Ha ellenőrizted, csupán pár kattintással véglegesíthető és benyújtható a járulékbevallás, sőt, internetes bankkártyás fizetéssel rendezhető is az adó- és a járulék.

 
Aki az egyszerűsített bevallás feltételeinek nem felel meg, annak a teljes 2258-as bevallást kell benyújtania, amit mostantól – újdonságként – szintén megtehet egyszerűen, online az ONYA-ban.