Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Huszonegy európai nagyváros – többek között Madrid, Bécs, Brüsszel, Salzburg és Prága – ünnepi rendezvényeit lekörözve bizonyult a legjobbnak a Szent István téri rendezvény.

A European Best Destinations utazási portál minden évben megrendezi azt a versenyt, amelyen Európa legjobb karácsonyi vásáraira online szavazhat bárki, akinek kedve van hozzá és szereti ezeket a rendezvényeket. Novemberben, miután az Advent Bazilika bekerült a versenybe még kifúrta az oldalunkat a kíváncsiság, hogy hanyadik helyen végez majd.

Szavazni december 8-ig lehetett és megtudtuk, hogy a legjobb lett, ráadásul rekordot döntve, minden idők legtöbb szavazatával végzett az első helyen. Akinek mindez nem elég, eláruljuk, hogy az Advent Bazilika triplázott, hiszen 2019 és 2021 után 2022-ben is Európa legjobb karácsonyi vására lett. Ezzel pedig kiérdemelte a Karácsonyi vásárok állócsillaga címet is, ami eddig csak Zágráb és Strasbourg vásárainak sikerült.