Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Az Audi Hungaria 160.000 négyzetméterrel bővíti napelemparkját

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Berényi Gábor, a Smart Solar Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, valamint Michael Breme, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke aláírta az a megállapodást, melynek keretében a győri vállalat napelemparkját tovább bővítik.

A vállalat a logisztikai központjának tetejére 2020-ban épített 160.000 négyzetméternyi fotovoltaikus berendezést. Közel 85.000 négyzetméteren a jármű szerelő csarnoképület tetejére, valamint mintegy 75.000 négyzetméteren a telephelyen lévő zöldterület egy részére telepítenek további naperőművet.

– Az Audi Hungaria stratégiájában mindig kiemelt helyet foglalt el a fenntarthatóság. Mission:Zero környezetvédelmi programunk egyik fő cselekvési területe a karbonsemlegesség. Ezzel kapcsolatos intézkedéseink fontos eleme az energiahatékonyság mellett a szükséges energia megújuló energiaforrásból való megtermelése telephelyünkön, illetve annak közelében. Napelemparkunk bővítésével tovább haladunk a fenntarthatóság útján. Büszkén mondhatom, hogy az Audi Hungaria egyre zöldebb lesz – mondta Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.