Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az Iron Maiden dobosa, Nicko McBrain egy bejegyzésben osztotta meg követőivel, hogy januárban stroke-ot kapott, amitől átmenetileg lebénult a teste jobb oldala, ezért attól félt, hogy véget ér a karrierje.
 

 
"Remélem, hogy ez a bejegyzésem mindenkit jó egészségben talál! Azért írok ma nektek, mert szeretnék beszámolni arról, hogy milyen komoly egészségügyi problémával küzdöttem. Januárban stroke-ot kaptam, és bár hála Istennek a kevésbé súlyos fajtába tartozott, átmenetileg így is lebénult tőle a jobb oldalam, ezért attól tartottam, hogy ez a karrierem végét jelenti. Szerencsére a feleségem, Rebecca, a családom, az orvosaim – különösen Julie, a foglalkozási terapeutám – és a Maiden-es testvéreim elhalmoztak a szeretetükkel és a támogatásukkal, így sikerült nagyjából 70%-osan visszanyernem az állapotomat, tíz hét intenzív terápia után pedig gyakorlatilag rögtön elkezdtünk próbálni a turnéra. Azért csak most osztom ezt meg veletek, mert eddig igyekeztem minden erőmmel a feladataimra és a teljes felépülésemre koncentrálni. Még mindig nem vagyok teljesen csúcsformában, de már közeledem hozzá és hála az égnek hétről hétre jobban érzem magam. Ezúton is szeretném mindenkinek megköszönni ezt a fantasztikus és varázslatos turnét! Mindenhol csodálatos közönségünk volt! Ezzel be is fejezem. Isten áldjon benneteket, vigyázzatok magatokra, és remélem, hogy találkozunk 'valahol az időben!'"

Mint látható, a dobos keze igencsak jól mozog!