Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A jelek szerint bár a technológia jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, továbbra is vannak még olyan területek, melyek további fejlesztéseket igényelnek.
Az Egyesült Államok egyes városaiban, például a kaliforniai San Franciscóban már-már hétköznapinak nevezhető az önvezető autók jelenléte, ugyanis a különböző vállalatok által folyamatosan zajlik azok tesztelése.

Nemrég azonban mindebből egy kissé furcsa történet kerekedett, amelynek főszereplője, a General Motors egyik önvezető járműve hosszú percekre megbénította a forgalmat, miután összezavarodott a közlekedési lámpáktól.
Amint az egy gyalogos által rögzített felvételen látható, a vezető nélküli Chevrolet Bolt bekapcsolt vészvillogóval állt még akkor is, amikor a közlekedési lámpa már zöldre váltott, vagyis gond nélkül áthajthatott volna a kereszteződésen. Miután ezt nem tette meg, a többi sofőr dudálásba kezdett, végül pedig sávot kellett váltaniuk, hogy kikerüljék a kissé lebénult Chevrolet Boltot.
Más önvezető autós tesztekkel ellentétben a General Motors nem követeli meg a sofőr beavatkozását a rendszer hibája esetén, ezért az autó közel 20 percig állt a kereszteződésben, amíg az autógyártó egyik technikusa a helyszínre nem érkezett, hogy kijavítsa a továbbhaladást akadályozó problémát.


A vállalat egyelőre nem közölte, mi okozta a zavart az autó szenzoraiban, ám vélhetően a felvételen látható fennakadás is hozzájárul majd ahhoz, hogy a rendszer a jövőben még nagyobb biztonsággal üzemeljen.