Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Az új polgármester nyílt levele a városházi dolgozókhoz

A június 9-én megválasztott, de csak októbertől hivatalba lépő Pintér Bence (Tiszta Szívvel a Városért Egyesület) nyílt levelet osztott meg. A címzettek a városháza dolgozói. Ezt mutatjuk most.

Pintér Bence a levél legelején megköszöni, hogy az elmúlt években mindent megtettek a városházi munkatársak azért, hogy Győr a nehézségek ellenére megfelelően működjön. „A nehézségeket egyrészt külső körülmények, másrészt helyenként rossz városvezetői döntések okozták.”

Aztán így folytatja: „A polgármesteri kampányomban arról beszéltem, hogy rendet teszünk Győrben: a város cégeinél, intézményeinél, és a városházán. Remélem, nem értették ezt félre. Tisztában vagyok vele, hogy Önök igyekeztek minden fronton a legjobbat kihozni abból, amilyen iránymutatást kaptak a politikusoktól a város működtetésére, a győri emberek szolgálatára. Polgármesterként az Önök szakértelmére támaszkodva szeretném irányítani a város működését. Nem szeretném megkerülni a városházi hierarchiát: abban hiszek, hogy a dolgoknak rendje van, hogy a városvezetés nem egy egyszemélyes showműsor, hanem csapatmunka.”

Hozzáteszi: célja, hogy „végre egy valóban nyílt, tisztességes, igazságos, az emberek akaratát figyelembe vevő vezetése legyen a városnak, ahol a döntések alapvető szervező elvét a szakmaiság és a város, a Győrben lakó emberek érdeke adja. Leendő kabinetfőnökömet, dr. Tóth Pétert a választási irodán dolgozók megismerhették az elmúlt hónapokban. Azt gondolom, hogy a személye is biztosíték arra, hogy októbertől kezdve egy emberséges, nyitott, racionális politikai vezetéssel tudnak majd együtt dolgozni. Szeretném, ha a következő hónapokban lenne alkalmam megismerni Önöket, a munkát amit végeznek, felmérni a nehézségeket, amikkel találkoznak, hogy október elsejétől a lehető leggördülékenyebben tudjak az Önök munkájára támaszkodni. Ennek rendjét Jegyző és Aljegyző Asszonnyal fogjuk egyeztetni.”