Bajba jutott, idős férfinek segítettek

A rendőrségre kedden érkezett a bejelentés, hogy egy férfi magatehetetlenül fekszik egy nyúli családi ház udvarán a sárban, de házat őrző nagytestű kutya miatt a szomszédok nem tudtak segíteni neki.

A helyszínre kiérkező járőrök látták, hogy a bekerített udvaron egy férfi fekszik a földön, segítségért kiabált, mellette pedig egy felborult járókeret volt. A kutya őrizte a gazdáját, és nem engedett senkit a közelébe, dühös ugatással támadt az udvarra belépőkre.

Holpert Szandra rendőr törzsőrmester és Horváth Balázs rendőr őrmester először az ideges házőrzőt nyugtatták meg, majd miután sikerült bezárniuk a kutyát a házba, egyből a sáros, hideg földön fekvő férfi segítségére siettek. Az idős úr már hosszabb időt tölthetett a fagyos talajon, nehezen beszélt és nagyon fázott. Felsegítették, és a kiérkező mentőszolgálat szakembereinek átadták, akik az átfagyott és mozgásában akadályozott, idős helyi lakost orvosi ellátás céljából a győri kórházba vitték.

Holpert Szandra egyébként nem először szerepel a hírekben, a fiatal rendőrnő tavaly nyáron egy kiscicát mentett ki egy autó forró motorteréből. Ennek az esetnek a részleteit itt találják.

Híradó főszerkesztő, riporter