Kezdőlap GYŐR Győr - Közélet

Baleset és viharos szél adott munkát a tűzoltóknak az elmúlt héten

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hetvenegy eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat. A lánglovagoknak a legtöbb munkát balesetek adták, de emellett sok gondot okozott október 3-án hétfőn, a megye nyugati részében a viharos szél.

  • Hét alkalommal riasztották október 3-án hétfőn, a viharossá fokozódó szél miatt Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóit. Győrben, a Dózsa György rakparton, valamint Sopronban, a Pócsi utcában faágak hasadtak le, amelyek veszélyeztették az arra közlekedőket. A 85-ös és a 84-es főúton fák dőltek az útra, itt autók is megsérültek. A tűzoltók eltávolították a lehasadt ágakat és a kidőlt fákat. Mosonmagyaróváron egy iskola tetején lévő cserepek mozdultak el, veszélyeztetve az arra közlekedőket. A cserepeket a város hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétráról eltávolították. Az ikrényi tó közelében egy kidőlt villanyoszlop, Győrben, a Királyszéki úton pedig egy leszakadt jelzőlámpa adott munkát a győri hivatásos tűzoltóknak. 
  • Árokba hajtott és felborult egy személyautó az M1-es autópálya 110-es kilométerénél Győr térségében, az országhatár felé vezető oldalon kedden késő este. A balesethez a győri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kerekeire állították és áramtalanították a járművet. Egy ember megsérült a balesetben, őt kórházba szállította a mentőszolgálat.
  • Összeütközött két személyautó szerda délután Győrben, a Zrínyi utca és a Dr. Petz Lajos utca kereszteződésében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. Két ember könnyebben megsérült a balesetben, őket a mentőszolgálat kórházba szállította.
  • Két személyautó ütközött csütörtök délután az M85-ös autóút Csorna felé vezető oldalán, a 80-as kilométerszelvénynél, Kópháza térségében. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, majd közreműködtek az úttest megtisztításában és a forgalmi akadály megszüntetésében. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították.
  • Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó pénteken délután az M1-es autópálya 152-153-as kilométere között, Károlyháza térségében, a határ felé vezető oldalon. A lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és biztosították a baleset helyszínét. 
  • Összeütközött két személyautó vasárnap este az M86-os autóúton, a Csorna felé vezető oldalon, Szil térségében. A balesethez a csornai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki az egyik autóból. A mentők  végül két embert, könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

A tűzesetek és műszaki mentések során tizenketten sérültek meg.